iPad 3 – Ko će ga kupiti i zašto?

Koliko će se dobro prodavati iPad 3 kada bude izašao sledećeg meseca? Ko će kupiti i nadograditi se novom verzijom ovog multimedijalnog aparata, a ko će se zadovoljiti već postojećim iPad-om koji ima? Oficijalno predstavljanje, prema nekim najavama će se održati 6, ili 7 marta ove godine gde će Apple predstaviti svoj novi model koji će imati veći rezoluciju od ranijeg i to na 2048×1536, 1GHz quad-core Apple A6 procesor, 4G tehnologiju konekcije, i takođe mnoštvo ostalih iznenađenja koja će se tada predstaviti javnošću.

Dok ovaj multimedijalni uređaj ne izađe na tržište, pozabavićemo se malo istraživanjima. Odnosno, pokušati da analiziramo ko će kupiti ovaj proizvod i koja su očekivanja korisnika od iPad-ovog novijeg modela.

ipod

Od onih koji već poseduju ovakav uređaj, ko će kupiti novi?

Trenutni korisnici koji već poseduju stari uređaj, prema istraživanju, su 3 puta veće šanse da će ga kupiti od onih koji ga ne poseduju uopšte i onih koji ga nikad nisu posedovali, i to u prvih 6 meseci , od trenutka kada izađe na tržištu.

ipad11

Brojke govore da će već 10 miliona takvih korisnika već u prvih šest meseci na teritoriji USA postati vlasnici. 36% ispitanika bi voleo da imam umesto 3g, 4g tehnologiju, a 26% bi vole brži i bolji procesor. Dok će 19% uživati u novom poboljšanom displeju. Od onih koji već koriste 3g model 70% su zadovoljni svojim uređajem, dok 33% nisu.

typewriter

Koje se to najčešće aplikacije koriste na iPad-u? Najčešće se koristi za igranje igrica, zabave, društvenih mreža, slušanje muzike, i čitanje knjiga. najomiljenija aplikacija koja se najviše koristi je Angry Birds. Na pitanje na kojem mestu ga najčešće koriste 59 posto ispitanika je odgovorilo da najčešće koriste u krevetu, 34% u stojećem položaju dok samo 7% koriste kada sede.

Interesantno je to da ženska populacija ovaj uređaj koristi i provodi vreme sa njim isto toliko ili približno kao i vreme koje efektivno provedu na poslu u toku dana.

Da li vi koristite iPad? jeste li zadovoljni? Šta bi ste promenili a šta dodali ovom uređaju? Koja su vaša iskustva? Ostavite svoj komentar…

Podelite ovaj članak

2 Responses na "iPad 3 – Ko će ga kupiti i zašto?"

Pošaljite Komentar