Izrada web stranice

Izrada web stranice. Zvuči komplikovano zar ne? Ipak nije. Ne trebate biti ekspert ili da naučite komplikovane programske jezike. Ako želite da kreirate web stranicu po prvi put, za početak kliknite na praćenje preko email-a. Sa desne strane ove strane postoji deo za upisivanje vaše email pošte. Na taj način će te primati poštu o našim najnovijim člancima vezanih za dizajn web sajta, seo optimizaciju, i ostalih informacija vezanih za internet prezentacije.

Postoje tri faze u izradi web stranice:

1. Kupite domen – Šta je domen? Domen je vaša adresa na internetu. To je informacija koju internet korisnici kucaju da bi pronašli vašu web stranicu. Adresa ovog sajta je:  localhost/web_stari. Adresa može sadržati kombinaciju slova i brojki do 63 karaktera. Standardni domeni koji se inače koriste su .com, .net, .org, .biz, .info, .us i .ws. Takođe za naše područje srbije možete korititi i .rs.

2. Izaberite web host – Pošto ste uzeli domen, sledi izabiranje web hosta. Veoma je važno da to bude dobra tj.pouzdana web host kompanija. Dobro i pouzdano, ne znači i skupo. To dobro upamtite. Dobar web hosting, znači pouzdan hosting sa dobrom podrškom. U nedostatku finansija, ili pokušaja uštede, mnogi se odlučuju za besšplatan web hosting.

Na kraju se ispostavi brzo da je to bila veoma loša odluka. Web host čuva i skladišti vaše web stranice koje ste izradili na njihovom serveru i prenose ih na internet, tako da kad neko ukuca vašu adsresu u internet pretraživaču ona se pojavi. Server je samo neki fensi računar koji isporučuje vaše web stranice na internetu.

3.  Izrada web stranice – Neki hostovi nude automatske programe za kreiranje vaše internet prezentacije. To je solidno, ukoliko nemate želju i volju da sami nešto naučite i prikupite iskustva sa ostalih sajtova. međutim ukoliko želite da naučite nešto, barem neku osnovu, možete početi sa nekim od CMS platformi kao što su Drupal, Joomla, ili WordPress, ilii čak dreamweaverom(moja preporuka).

Ovo je relativno nov sajt, na novijim sadržajem, tako da mi nemojte zameriti što u ovom članku još uvek nema detaljnijih pojašnjenja, step by step priručnik ili postovi koji objašnjavaju izradu web stranice u svakom od ovih gore navedenih rešenja. Naravno biće ih. A za to vreme kao što sam napomenuo, upišite se u bazu praćenja, pošaljite svoj email, i na vašu adresu će stizati najnoviji članci sa našeg sajta u nekom narednom periodu.

Do tada, treba da znate da izrada web stranice ne predstavlja nikakav komplikovan postupak. Potrebna je samo želja, jaka volja i ljubav prema internetu!  Ili možete izabrati sasvim drugačije rešenje, profesionalnu internet prezentaciju koju mi možemo da vam pružimo. Ne ustručavajte se da nas kontaktirate! Do skorašnjeg kuckanja! Uživajte na našem blogu!

Podelite ovaj članak

Pošaljite Komentar