Kreiranje URL strukture

U SEO svetu, za internet pretraživače url struktura znači mnogo, neki bi rekli da je ona „sve i svja“. Odabirom dobrog domena, kratkog, koji će u sebi sadržati ključnu reče tj.frazu za koju ćete i optimizovati vaš web sajt, zatim, previlnim odabirom imena naše strane za koju želimo da se nađe u top poziciji internet pretraživača, u mnogome može da olakša cilj i uspeh same optimizacije.

Ako pogledamo malo po internetu, primetićemo kako mnogi sajtovi koriste nepravilnu url strukturu, loše izabrane „title nazive“. malo truda oko ovih stvari, može značajno unaprediti našu poziciju na netu.

Domen zanči autoritet. Izabiranjem pravog imena domena doprinosi puno. Ako ona sadrži određenu ključnu reč, jaku frazu, već u startu znajte da imaste ogromnu prednost od konkurencije, ako ostale stvari uradite kako treba. Na novom domenu koji ste izabrali možete samo nadograđivati optimizaciju, učiniti je boljom, i to će vas naravno odvesti daleko ispred konkurencije. Nažalost, kada malo bolje krenete surfovanjem interneta, primetiće te kako mnogi.tj, ja bih rekao većina, dobrih domena nisu na prvim pozicijama google pretraživača po određenom frazom koji sam domen nosi.

Nažalost, većina od tih web dizajnera koje poseduje dobre domene, ne misleći na ostale elemente seo optimizacije, gube trku u odnosu na konkurenciju. To znači..jeste, domen je veoma bitan, ali kao osnova, dobar start na sto metara, međutim, morate voditi računa i o kasnijim koracima, radnjama, analitike, strategije koja će vas odvesti do cilja.

Moj savet vam je da se držite com. ili org domena. jer one drže neki autoritet kod google pretraživača. Ali naravno ovo nije ključni faktor prilikom optimizacije, ima mnogo bitnijih stvari na koje morate da vodite računa.

Ukoliko koristite kategorije u svojoj URL strukturi. Bitno je da pravilno rasporedite imena kategorija, samu hijerarhiju po kategorijama, i ukljucite određene ključne reči u samim nazivima kategorija. Mnogi greše pa u nazivu određenih kategorija stavljaju one reči za koje i ne misle da urade optimizaciju . I na to se mora voditi računa.

Znači veoma je bitno prikazati hijerarhiju kroz url putanju gde ce svaki deo osnovni domen/folder/kategorija/strana  imati u sebi odredjene kljucne reci i sadržati one fraze koje vi optimizujete za svoju stranu.

Ljudi mnogo greše, većinom prilikom kreiranju strane, dozvoljavaju svom programu, platformi, da sama odredi url putanju ili generisan naziv strane. Veoma je bitno da sami odredite naziv strane, postavite određene ključne reči koje će se odnositi na vaš sadržaj. Ali takođe pre toga analizirati te same ključne reči i proveriti učestalost ključnih reči u pretragama i taj odnos sa konkurentnim sajtovima. Pravilan izbor ključnih reči olakšavaju vaš cilj, a to je: Lansiranje u sam vrh pretrage.

Podelite ovaj članak

Pošaljite Komentar