Najefektivniji Način za Dobijanje Linkova i Deljenja Sadržaja na Društvenim Mrežama

Imate novi članak koji ste spremni da podelite i prikažete ga na vebu? Veoma ste pažljivo radili na samom sadržaju, smatrate da je dobar i odličnog informativnog kvaliteta i sada vam je potrebno da privučete pažnju drugih učesnika na internetu i povećate saobraćaj na vašem postu.

Ako nemate dovoljno online prijatelja, i širok spektar poznanika bilo da se radi o email kontaktima ili kontaktima sa društvenih mreža, možda će vam biti potrebni neki trikovi i saveti na koji najbolji i najefektivniji način da dobijete linkove i povećate posetu na vašem članku putem Društvenih mreža.

Rand Fishkin to najbolje objašnjava na njegovom blogu. Svakog petka možemo naučiti nešto novo na njegovim video prezentacijama. Voleo bi da čujem vaše mišljenje, kakvu vi imate strategiju kada je reč o novim člancima, i na koji način i kojim metodama dobijate posetu na vašem blog postu ili web sajtu inače.

Pošto nemate mnogo online veza, morate ipak da se usresredite na to što imate i krenete sve ispočetka. I da sa tim judima utvrdite poslovna i druga prijateljstva. Znači morate da iskoristite sve ljude sa kojima ste prijatelji, ljude sa kojima poslovno sarađujete, one koji još uvek nisu vaši poslovni partneri ali ste ipak u istoj branši. Sa takvim načinom ćete početi, da bi sam proces započeli uspešno, i na kraju ga razvili onako kako ste i zamišljali.

To će biti veoma teško uraditi, ukoliko ne sledite sledeća pravila i procese. Ovo je najomiljenijii način Randa Fishkina kako on opisuje na SeoMoz websajtu.

Prvo sastavite jedan veliki spisak, zapravo bilo kakav spisak, bilo da on sadrži veliki ili mali broj prijatelja, poslovnih partnera, saradnika, vaših klijenata, svih onih za koje smatrate da će vam u nekom narednom periodu pomoći oko deljenja vašeg sadržaja i pridobijanju linkova koji bi vodili ka vašem članku.

Način-za-Dobijanje-inkova-i-Deljenja-Sadržaja

To će ustvari biti spisak osoba kome ćete vi da pomognete. Da. Dobro sam napisao, osobe i kompanije, kome je potrebna vaša pomoć, vi ste taj koji ćete im pomoći u nečemu, bilo da je to neka sitnica, neko malo deljenje nekih njihovih članaka ili neke druge stvari koje se tiču promovisanja njuhovih članaka. Npr. pošaljite mejlove vašim kontaktima, klijentima, ljudima koji zavise i od kojih zavisite, uglednim tviterašima. Možda neko od vaših zubara ima dobar websajt, pa bi kasnije i on mogao da vam pomogne u deljenju i promociju vašeg sadršaja.

Zatim kao što napominje, sledi slanje mejla, ili preko društvenih mreza ili neki drugi oblik komunikacije, dajući im do znanja, da želite da podelite njihov sadržaj i pomognete im u promociji, da je neki od njihovih sadržaja kvalitetan i da želite da nešto od toga bude dodato i na vašem sajtu u vidu linka ili nekog članka sa linkom koji bi išao prema njima. I onda im naznačite da želite da širite svoje kontakte na društvenim mrežama u vidu širenja možda i nekih drugih usluga i da je i u vašem interesu da promovišete i neke proizvode i članke iz drugih oblasti i krugova, a koje su vezane za vaše kontakte kojima želite da pomognete u samoj promociji. Pitajte ih da li imaju bilo šta što žele da promovišu i da li im je potrebna bilo kakva pomoć u tome. Nešto što bi Vi lično mogli da im pružite.

Taj mejl ili tekst možete sačuvati jer bi vam mogao koristiti kasnije sa nekim manjim izmenama. Ljudi će vas kontaktirati, naravno svaka pomoć oko promovisanja je dobrodošla, biće presrećni, neki će biti iznenađeni a neki ne. U svakom slučaju izađite im u susret, jer je to jedan od načina na koji će vam oni kasnije pomoći u vezi vašeg promovisanja sadržaja.

Na ovaj način Vi ustvari stvarate klimu za neki naredni period. Sledeći put kada budete hteli da promovišete nešto svoje, Vi već imate jednu grupu ljudi, listu za koje znate da ste već jednom pomogli. Naravno, kontaktirajte ih opet!

Ovo nije takozvana trampa, usluga za uslugu kako se kaže. „Hej , ja sam tebi već pomogao, ajde sada je vreme da mi vratiš uslugu“, NE , naravno, nije tako. Ovakav način promovisanja je ustvari stvaranje pozitivne atmosfere medju svojim kontaktima.

Čak i ako nemate ništa svoje što bi mogli da promovišete na internetu, a pomognete na ovaj način svojim kontaktima, oni će vremenom, onda kada dođe vreme i sami vas kontaktirati ili deliti vaše članke na vebu i bez vaše inicijative. Setiće se i učiniće nešto lepo za vas! Odnosno, postoji veća verovatnoća za to! Ovaj proces je veoma efektivan i proveren.

Podelite ovaj članak

Pošaljite Komentar