Nokia Telefon od 41 Megapiksela Promovisan na Sajmu Mobilnog Kongresa

Nokia telefon od 41 megapiksela, je bio među vodećim tehnologijama koje su otvorile Sajam Mobilnog Kongresa u Barseloni. 808 Pureview, kako se zove ovaj model nudi odlične performanse pri slabijem osvetljenju, dok takođe poseduje opcije za kompresovanje slika, radi lakšeg deljenja, putem internet i mms poruka. Ovim probojom, ova kompanija najavljuje da se vrati na ono mesto na tržištu mobilnih telefona na koje je bila i ranije, obzirom da je znatno izgubila svoju konkurentnost širenjem google-a i apple-a na ovom tržištu.

nokia telefonMeđutim, neki kritičari zameraju, ovoj kompaniji što je odlučila da stavi svoj Simbian operativni sistem. Ostali Nokia Smart Telefoni inače rade na Windows platformi i koriste aplikacije zasnovane na windows-u. Simbian operativni sistem se prvi put pojavio početkom devedesetih, i smatraju se znatno naprednije u odnosu na social media aplikacije koje su bazirane u windows mobilnim sistemima.

slika1Pureview 808 model sa svojim Simbian operativnim sistemom, će najverovatnije umanjiti žalbe ovog telefona na širem tržištu, jer upravo ova kompanija i ova marka telefona zaslužuje poštovanje. Tako barem tvrdi analitičar Tony Cripps.

Prava šteta je što ovaj model nokia telefona, koji ima fantastične fotografske performanse, nije kombinovan sa stilom i dizajnom koji ima Lumia 900, e tak tad bi mogao da ovaj inače odličan telefon ponese priznanje super telefona.

slika2U ovoj kompaniji kažu da će 808 model postaviti, ako nije već i postavio standarde u mobilnoj tehnologiji. Ciljna grupa ovog telefona na tržištu će se fokusirati na fantastične performanse kamere prilkom usnimavanja slika, jer slike prosto zažive iz svakog klika prilikom snimanja trenutka koji želimo da uhvatimo. Slike koje napravi ovaj telefon kao da imaju svoju priču.

pureview 808Možda će se kupci iznenaditi zbog toga što je Nokia odlučila da uvrsti Simbianov sistem u ovaj uređaj. Sam po sebi izgleda malo nezgrapno i možda je malo teži, ali performanse koji daje ovaj telefon su izuzetne.

Takođe na ovom sajmu su predstavljeni i neki noviji modeli Numia kompanije iz serije 610 koji je namenjen pretežno mlađoj populaciji i inače važi za jeftiniji model.

slikaIz kompanije najavljuju da će ovaj Numijin model biti dostupan i u kini, i da je ovaj način na tržištu pre svega što je u zadnjih nekoliko godina tržište ove kompanije u padu, dok tržište Googl-a i Apple-a konstantno raste. Takođe su Nokie najavili prošlog meseca, da će prestati da proizvode ove telefone u Evropi, i da će preseliti svoja postrojenja u Kini, po ceni od 4000 radnika koji će ostati bez posla širom Evrope.

Podelite ovaj članak

Pošaljite Komentar