Počela deseta jubilarna Sinergija

„We are all in“ ovogodišnji je slogan desete jubilarne sinergije u Srbiji. Konačno je počela. Ovo je najveća IT konferencija u jugoistočnoj evropi, i naravno svečano su je otvorili potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, ambasadorka SAD u Srbiji NJ.E. Meri Vorlik i predstavnici Microsoft-a.

Veliki značaj ove IT konferencije brobudio je pažnju mnogobrojnih medija, tako da je ona i najbrojnija po poseti ovog puta u Srbiji, i već na otvaranju, Sinergiju je posetilo više od 3000 ljudi. Otvaranje je započeo Božidar Đelić koji je obećao da će Srbija sve više ulagati u nauku i tehnološki razvoj, i da je tosedam od pririteta razvojnog prioriteta.

Vladan Zivanovic
Vladan Zivanovic

Tokom ovih deset godina podsetićemo vas da Microsoft učestvovao u mnogobrojnim tehnološkim projektima, i da će ove godine učestvovati i u najvećem projektu „digitalna škola“, koja će omogućiti svim školama da imaju odgovarajuću informatičku opremu, što će u mnogome omogućiti mlađoj populaciji da se informatički obrazuje.

Ovogodišnju sinergiju će obeležiti „Cloud Computing“ koji je trenutno globalni trend u svetu, i koji iz korena menja našu svest i stav uopšte o informaciono komunikacijskim tehnologijama.
„Klaud“ ili „oblak tehnologija“ omogućava veću mobilnost resursa, zahteva manju ekspertizu od pojedinaca i poslovnih sistema u korišćenju IT, smanjuje troškove i doprinosi opštem poboljšanju poslovanja, ali i pristupnosti IT uslugama.

Umetničkim performansom neočekivanog spoja baleta i novih tehnologija, prvak baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov, sve prisutne poveo je u svojevrsnu šetnju po oblacima.
Zvanicama su pozdravili visoki zvaničnici Microsoft-a Majkl Hartman, direktor centrale za Centralnu i Istočnu Evropu i Pierpaolo Taliento, direktor Public sektora za region CCE dok se putem video linka obratio i Kevin Turner drugi čovek korporacije Microsoft.

sinergija
sinergija

Deseta jubilnarna Sinergija u Srbiji će trajati do 19.novembra, i za to vreme održaće se preko 100 predavanja, edukativnih radionica, seminara i poslovnih skupova. Takođe će se prezentovati ovom regionu i nove microsoftove usluge kao i proizvodi kao što su: Windows Phone 7, Office 2010 na srpskom jeziku, Windows Live Essentials 2011, Microsoft Lync Server 2010 i još mnogo toga. Gostovaće oko 100 stranih i domaćih IT stručnjaka. Posebno odvojeni sadržaji će biti posvećeni akademskoj zajednici, državnom sektoru i poslovnim korisnicima.

Podelite ovaj članak

Pošaljite Komentar