Projekat Design IT pod Okriljem Studentske Organizacije AIESEC

design itMeđunarodna studentska organizacija AIESEC će u periodu od 10. do 25. marta 2012. godine realizovati projekat “Design IT”. Cilj projekta je da pruži praktično znanje iz programa Corel DRAW, Photoshop i 3D Studio MAX, studentima Arhitektonskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Fakulteta primenjenih umetnosti (primenjena grafika), Fakulteta organizacionih nauka, Matematičkog fakulteta, Visoke građevinsko-geodetske škole, Beogradske poslovne škole, kao i visokoobrazovnih ustanova sličnog profila.

Često se može od studenata čuti da im u studiranju nedostaju praktični predmeti i da studijski program ima manjak vežbi ili previše teorijskog materijala. Nakon završenih studija dobijamo kandidate za posao koji nisu sposobni da odmah krenu sa praktičnim radom, a da bi bili sposobni za rad moraju proći određene obuke za koje je potrebno dodatno vreme ili novac. Ideja za projekat DesignIT nastala je baš iz ovih razloga, jer želimo da studentima pružimo besplatno, dodatno praktično znanje koje im može koristiti u daljem radu, životu, a pogotovo prilikom zaposlenja. Kako su informacione tehnologije postale sastavni deo modernog života, a studijski program na fakultetima uglavnom ne pokriva dovoljnu količinu informacija, osmisli smo projekat koji bi studentima dodatno približio svet računarske grafike i alate koji se koriste u raznim strukama.

aiesecOvog puta projekat obuhvata edukaciju 50 studenata koji će na trodnevnom kursu (10., 17. i 24. marta 2012.) steći praktično znanje iz nekog od tri ponuđena programa (Corel DRAW, Photoshop i 3D Studio MAX). Polaznicima će predavanja držati stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija koji će učesnicima na projektu pružiti kvalitetnu edukaciju. Po završetku kursa polaznici će dobiti sertifikat o uspešno završenom kursu iz željenog programa.

Raspored:
Seminar pocinje 10.03. u 9:00h u velikom amfiteatru na IT Academy (Cara Dusana 34, Zemun).
Od 9 – 10h je otvaranje kad se predstavljaju kompanije i AIESEC.

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 2.100 univerziteta u preko 111 zemalja, AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu.

Više informacija I pun raspored možete dobiti na www.bba.aiesec.org.rs

Luka Vukić
Član PR tima
Lokalna kancelarija BBA
Mobilni: 064/ 874 0861
E-mail: vukicl@yahoo.com
www.bba.aiesec.org.rs

Podelite ovaj članak

Pošaljite Komentar