Snaga Pozitivne PPC Google Reklame

PPC (Cena po kliku) google reklame. To su one male reklamice koje vidite kada god ukucate u pretraživaču određenu ključnu reč pretrage, pa vam se na početku listinga ili sa desne strane pojave plaćene reklame određenih web sajtova, relevantne za tu pretragu koju ste i tražili. Kvalitetnom Kombinacijom SEO Optimizacije i PPC-ja i detaljnom analizom, dobijamo odlične efekte ovog dela Internet Marketinga. Međutim, kako da efikasno odabremo naziv za našu reklamu ukoliko smo rešili da se ovakvim putem oglašavamo na internetu. Da li da izaberemo po tačno određenoj reči koja karakteriše naše usluge i koju najčešće naša ciljana grupa pretražuje ili neku sličnu koja će takođe odslikavati našu aktivnost i ono čime se bavi naša kompanija, ili kompanija za koju vršimo usluge marketinga.

Ako uzmemo jedan primer jedne kompanije i njihove PPC plaćene google reklame koja se bavi lečenjem Alzheimerove bolesti, pogledajte donju sliku:

Alzheimerova bolest

Na levoj reklami piše „Brinete zbog Alzheimerove bolesti„, a na desnoj „Pobedite Alzheimerovu bolest
Pogodite koja ima bolji efekat, tj. koja od ove dve google reklame ima veći CTR.

Naravno ova desna je daleko efektivnija, jer svako želi da pobedi ovu bolest, a niko da se pomiri sa njom. Moć pozitivne reklame je u ovom slučaju preovladao, i ubedljivo pobedio. I posle kvalitetne i detaljne analize ključnih reči, SEO Optimizacije i strategije PPC reklama, ipak moramo voditi računa o psihološkom aspektu naše ciljane grupacije i pažljivo osmisliti naslov i opis za našu novu reklamu.

Pogledajte još nekoliko primera:

sam svoj gazda

Levi kaže „Postanite sam svoj gazda“ a Desni „Pokrenite svoj biznis“ ispod naslova u opisu. Naravno prva pobeđuje i ima više efekta, jer govori da postanete gazda, a drugi asocira na rad i da mora da se pokrenete i uložite napor.
Zapamtite da ovi uticaju, i faktori na ovakve efekte reklame nisu logički, već se isključivo baziraju na emocijama vaših budućih klijenata.

Evo još jednog:

nekretnine

Ovde je reč o nekretnini, ako pažljivo pročitate opis ispod naslova ovih reklama, primetićete da na levoj piše „15 minuta od(izvan grada), a na desnoj „15 minuta vožnje do centra“. Emocije su opet preovladale i opet leva pozitivna reklama odnosi ubedljivu pobedu i fantastične rezultate. Zbog toga što desna aludira da morate svakog dana da se vozite kolima do grada i nazad, dok se u prvoj kola uopšte i ne pominju, a vreme od 15 minuta stoji i u jednoj i u drugoj.

Da budemo jasniji, ovi rezultati i istraživanja su vršena u roku od 14 dana, gde su emotivni aspekti preovladavali i imali za 30% veći udeo u kliku (CTR), ali se nije radilo sa ozbiljniji uzorkom da bi se ova teorija potvrdila kao 100% tačna. Ali u svakom slučaju vredi obratiti pažnju na koji ćemo se način obratiti našim klijentima ovakvim putem.

Šta vi mislite o tome? Koja su vaša iskustva? I da li imate neke ideje koje bi podelili sa nama?

Podelite ovaj članak

2 Responses na "Snaga Pozitivne PPC Google Reklame"

Pošaljite Komentar