11 Saveta za Uspešan Social Media Marketing

social media marketingSocial Media Marketing strategija zahteva dublju analizu poslovanja oglašivača kao i njegove ciljne klijente. Svaki od ovih koraka iziskuje detaljnije ispitavnje ali okvirno ovo su ključni faktori i saveti za uspešan Internet Marketing, kada su u pitanju društvene mreže.

1. Upoznajte svoje klijente, ko su ustvari oni, koja je to ciljna grupa. Morate se opredeliti za određene društvene mreže a ne sve, jer na primer ako vaše poslovanje, proizvodnja, trgovina ili specifična usluga nalaze put do starijih klijenata, izbegavajte one društvene mreže gde starija populacija slabo dolazi, kao što je MySpace.

2. Otkrijete njihove potrebe. Proučite malo sajt. I analizirajte koji su to sadržaji koji oni najviše čitaju i dele među svojim prijateljima, šta je to što njih najviše interesuje i šta im privlači pažnju. To će vam mnogo pomoći u načinu kako ćete prezentovati i na koji način svoje poslovanje na toj društvenoj mreži i na koji način ćete to učiniti.

3. Naučite njihov način komuniciranja, i šta je to i na koji način ta ciljna grupa vrednuje i izražava se u okviru svog društvenog kruga na mreži. Ovo je veoma bitna stavka, jer ako prezentujete svoje usluge na način na koji oni ne komuniciraju ili nemaju tu komunikativnu naviku u svom okruženju, iako je grupa pažljivo i precizno odabrana sa vaše strane, možete doživeti neuspeh ili nedovoljan uspeh.

4. Sklapajte prijateljstva. Veoma je bitno da ocenite koje su pojedinačno osobe koje imaju najviše uticaja na društvenoj mreži i koji imaju najviše prijatelja vaše ciljne grupe. Sklopite prijateljstvo sa njima, komentarišite na njihovim objavama, predlažite im nešto, dajte svoje utiske i savete i u vezi nekih drugih usluga i stvari koji nisu u vašem delokrugu poslovanja.

5. Dajte svoj doprinos društvenoj mreži, učestvujte u raspravi, označite nešto da vam se sviđa i dajte svoje pozitivne komentare za neke usluge ili proizvode, koje nisu vezane za vaše poslovanje, ili su vezane svejedno, učlanjujte se u druge grupe i aktivno učestvujte u deljenju informacija i razgovoru. Zapamtite ako želite nešto da dobijete, morate i da pružite!

6. Ne promovišete sebe lično, budite skromni.

7. Pre nego sto bilo šta objavite ili date svoj komentar, više puta proverite istinitost svojih izvora. Budite 100% sigurni u ono šta pišete i objavljujete.

8. Budite transparentni. Ako već pričate o nekoj firmi, brendu, preduzeću koja ima veze sa vama budite apsolutno otvoreni i iskažite svoje mišljenje, bilo da je negativno ili pozitivno. Vaši prijatelji nisu glupi, otkriće vaše favorizovanje nekog brenda od kojeg vi imate koristi. Znači ukoliko i postoje neke mane, i loše strane, slobodno dajte svoje mišljenje o tome, vaši budući klijenti će vas više ceniti zbog toga.

9. Budite strpljivi. Skalpanje prijateljstva, poverenja,i brojnosti svoje ciljne grupe nije lako, i potrebno je strpljenje i vreme, ukoliko pratite predhodne stavke ovog posta doći ćete do željenog cilja, a takođe ćete i puno toga naučiti o toj društvnoj mreži, i načinu na koji najbolje da prezentujete svoju uslugu. Na taj način ćete steći još više iskustva kako Social Media Marketing(SMM) funkcioniše.

10. Budite spremni da prepustite grupu. Onog trenutka kada vaša grupa bude aktivna i veliki saobraćaj bude ostvarivala u smislu rasprava i delenja vaših usluga ili brenda, već je vreme da polako i postepenu napustite grupu, i prepustite vođstvo, pojedinim članovima, koji će do tada već zauzimati vaše mesto, jer su tu bili od samog početka i osećaju se kao lideri u vašoj sopstvenoj grupi.

11. Nemojte da spamujete. Ne kršite uslove korišćenja sajta na kojem promovišete svoje usluge. Social Media mreže brzo sankcionišu svakog ko krši pravila korišćenja sajta.

Na ovakvim sajtovima, postoji veoma visok prag netolerancije kada je u pitanju sadržaj koji krši pravila ponašanja na sajtu, zato budite veoma pažljivi kako i na koji način predstavljate svoje usluge. velika je mogućnost da neko od članova pokuša i da kompromituje vaš proizvod, ali naravno, toga uvek ima i uvek će biti takvih stvari, morate na to da se naviknete.

Svi gore navedeni koraci u strategiji marketinga na društvenim mrežama su više nego dovoljni za početak. Ali kao i obično, oni glavni problemi i kočnice na koje ćete naići su u samim detaljima svake od navedenih stavki. Tu već sve zavisi od vas i vaših kvaliteta i sposobnosti!

Podelite ovaj članak

Pošaljite Komentar